top of page

Wat, waarom en voor wie?

Met Alles is Wonderland maken we een film van circa 45 minuten die een inkijk geeft in de leefwereld van mensen met een beperking.

De verhaallijn in de film is geïnspireerd op het verhaal en de film van Alice in Wonderland.

Nu is het alleen niet Alice maar de werkverslaafde ondernemer Aad die in Wonderland terecht komt. Aad heeft een zus met een verstandelijke beperking, maar Aad heeft nooit tijd voor haar. Tot hij op een dag door een wit konijn in een tunnel wordt geduwd.

Cliënten/bewoners van De Zijlen, Hornerheem, Cosis, werkpodium Kraack en de Olmenes werken toe naar een rol in de film. Ze spelen zichzelf en/of een personage dat zo weggelopen kan zijn uit de originele Alice in Wonderland...De rol van Aad wordt gespeeld door professioneel acteur Bas de Bruijn

 

Is het in Alice in Wonderland hoofdpersoon Alice die in de loop van het verhaal volwassen wordt, in Alles is Wonderland is het hoofdpersoon Aad die gedwongen wordt het avontuur aan te gaan en zijn ogen te openen en te ervaren hoe mensen met een beperking op de verschillende WDL locaties aan het werk zijn. Onbeperkt.

Verwondering speelt een grote rol in het verhaal. Werkelijkheid en fantasie lopen door elkaar heen.

Alles is Wonderland wordt gemaakt voor de doelgroep en hun verwanten, voor mensen die ‘iets’ met zorg hebben, maar ook voor de filmkijker die geen ankerpunten heeft in de zorg, maar wel nieuwsgierig is en geniet van een kwalitatief mooi gemaakte film.

Omdat we hebben ervaren hoe mooi het is dat de deelnemers applaus ontvangen van publiek maken we verschillende theatrale filmpresentaties. Daarnaast wordt de film net als Don Giovanni, aan de loop met liefde, openbaar toegankelijk gemaakt. Voordat we starten vragen we aan familie en/of verwanten van cliënten en bewoners van deelnemende locaties of ze mee mogen doen en in beeld mogen komen.

 


 

Wanneer?

In de maanden voor en vlak na de zomervakantie 2023 bereiden we voor, we filmen in de maanden september, oktober en november 2023 en de filmpresentaties zijn in maart/april 2024.

bottom of page