top of page

Het verhaal

annemieke.jpg
aad.jpg

Ondernemer Aad Nieuwenhuis is altijd aan het werk. Zijn zus Annemieke heeft soms wat hulp nodig, maar Aad heeft nooit tijd voor haar. Tot hij op een dag door haar in een tunnel wordt geduwd.

Annemieke wil haar broer wat laten zien en hem met hulp van wonderlijke figuren op de proef stellen. 

Aad belandt in de sorteerbak van de Resaikelfabriek. Hij opent zijn ogen en ziet hoe mensen op verschillende ‘Werken, Leren en Dagbesteding locaties’ onbeperkt aan het werk zijn.

De Kolderkat leidt Aad naar een wolwerkplaats en via een theeschenkerij komt hij in een groot stadion terecht. Hier wordt een belangrijk schaaktoernooi gespeeld tussen de teams van de Rode en Witte Koningin. De Witte Koningin heeft aan Aad gevraagd of hij haar koning wil zijn. Aad overwint zijn angst en zet onverwacht de Rode Koningin schaakmat. Die kan niet tegen haar verlies en zet haar wapens in: de Rode Ridder en het Larieloeder. Aad en het witte volk slaan op de vlucht.

Aad heeft al geleerd om vriendelijk te zijn, te genieten van een kopje thee en een spelletje te spelen. Maar nu komt het eropaan. Durft hij het gevecht met het Larieloeder aan te gaan om de Witte Koningin en haar volk te redden?

bottom of page